Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Veiligheid

Nieuws 2758 bekeken laatste update:19 jan 2016

Paarse Fietsborden Arnhem-Nijmegen verboden

Alle fietsborden langs het RijnWaalpad tussen Arnhem en Nijmegen moeten worden vervangen. Ze voldoen niet aan de wettelijke eisen.

Officiële borden langs fietsroutes moeten in roodwit worden uitgevoerd. Nu zijn ze paarswit. Daarvoor koos de voormalige Stadsregio Arnhem Nijmegen om het snelfietspad een eigen uitstraling te geven. meldt De Gelderlander.

Volgens de Nationale Bewegwijzeringsdienst, die op uitvoering van de wet toeziet, is paars niet toegestaan. Op zijn vroegst aan het eind van het jaar worden de bordjes vervangen. De paarse kleur heeft 8000 euro gekost.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.