Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Veiligheid

Nieuws 2972 bekeken laatste update:19 jan 2016

Uber lanceert budgetvariant "X" in Amsterdam

Ondanks het verbod op Uberpop lanceert het bedrijf vandaag een budgetvariant in Amsterdam: UberX. Door kleinere auto's zijn er lagere kosten

Alle vergunningen
De nieuwe dienst, UberX, wordt uitgevoerd met chauffeurs die over alle benodigde vergunningen beschikken, het grootste verschil met Uberpop. Hiernaast biedt het bedrijf nog UberBlack, het luxere segment met grotere auto's.

Dwangsom
Eerder kwam het bedrijf in opspraak en werd haar dienst UberPop verboden. Amsterdamse UberPop-rijders worden als snorders gezien en derhalve beboet. Uber zou de boetes voor chauffeurs betalen, maar de de Inspectie Leefomgeving en Transport heeft het bedrijf een dwangsom van maximaal 1 miljoen euro opgelegd.

35% goedkoper
Uber claimt in in meer dan 310 steden in 57 landen actief te zijn. Volgens de directeur van Uber in de Benelux, Niek van Leeuwen, is een rit met UberX gemiddeld 35 procent goedkoper dan een rit met een normale taxi. Van Leeuwen verwacht dat de nieuwe dienst binnen afzienbare tijd met honderden chauffeurs zal werken.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.