Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Veiligheid

Nieuws 1791 bekeken laatste update:19 jan 2016

Amsterdam: 23 miljoen toeristen in 2025

Het toerisme in Amsterdam stijgt jaarlijks met 5 procent. Hierdoor zullen er in 2025 ongeveer 23 miljoen toeristen naar de hoofdstad komen, 35 procent meer dan nu. Het stadsbestuur kijkt naar maatregelen hoe dat in goede banen te leiden valt.

Uit een evalutaie van het toerismebeleid van de gemeente Amsterdam blijkt dat er wordt gezocht naar maatregelen om de verwachte groei van het aantal toeristen op te vangen. Zo is er vorig jaar een actieplan ontwikkeld, met tal van experimenten: crowdmanagement tijdens Sail, verplaatsing van festival Appelsap naar Flevopark, aanpak van illegale verhuur via Airbnb en zoveel mogelijk spreiding van het toerisme. Deze hebben totnogtoe geen succes gehad.

Toetsing sector en festivals
Wethouder Economische Zaken, Kajsa Ollongren, zegt in Het Parool dat het tijd is om keuzes te maken: "De gemeente zal plannen voor hotels strenger toetsen: alleen hotels van hoge kwaliteit, die iets toevoegen aan de stad mogen erbij, op plekken waar dat nog kan." Ook festivals zullen strenger getoetst gaan worden.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.