Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in

Nieuws 5177 bekeken laatste update:19 jan 2016

Fraudescan gemeentelijk apparaat Amsterdam

De gemeente Amsterdam gaat het gehele ambtelijke apparaat scannen op fraude en fraudegevoeligheid. Dit naar aanleiding van twee grote fraudezaken bij gemeente-onderdelen

Voor dit antifraudeoffensief voeren de directeuren van alle gemeentelijke onderdelen binnen vier weken een 'integriteitsscan' uit bij hun organisatie. Ook alle stadsdeelsecretarissen zullen hun ambtelijke apparaat tegen het licht houden. Er wordt onder meer gekeken naar hoe contracten zijn opgesteld, betalingen worden verricht en of medewerkers zich houden aan de integriteitsregels, bijvoorbeeld over het lekken van informatie. Tijdens de scan kan hulp van fraude-experts worden ingeroepen, meldt Het Parool.

Aanleiding zijn een aantal grootschalige fraudezaken in korte tijd. Bij twee verschillende diensten werd voor meer dan 2,5 miljoen euro gefraudeerd met onder meer fictieve facturen.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.