Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Veiligheid

Nieuws 2119 bekeken laatste update:19 jan 2016

Giro d'Italia kost Tiel half jaar ambtelijk werk

De doorkomst van een etappe van de Giro d'Italia door Tiel kost de gemeente veel werk. De organisatie van het evenement vergt volgens het stadsbestuur naar verwachting 925 ambtelijke arbeidsuren, ofwel 24 volledige werkweken.

Dit meldt De Gelderlander vandaag. De uren worden besteed aan verkeers- en parkeermaatregelen, vergunningen, communicatie en overleg met de provincie en daaruit voortvloeiende maatregelen. Als het ambtelijk apparaat teveel onder druk komt te staan, dan moeten er externe krachten worden ingehuurd.

Naast de inzet van ambtenaren rekent de gemeente nog op circa 22.000 euro extra voor de organisatie van het evenement. Tiel afficheert zich als wielerstad en wil hier met de Giro d'Italia (inter)nationaal aandacht voor trekken, daarbij ziet het stadsbestuur het als een impuls voor de economie.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.