Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Veiligheid

Nieuws 1703 bekeken laatste update:19 jan 2016

Meldloket Datalekken geopend

De Autoriteit persoonsgegevens heeft het Meldloket Datalekken geopend.

Organisaties zijn vanaf 1 januari verplicht om datalekken te melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens (het voormalige CBP). Alle bedrijven en overheden die persoonsgegevens verwerken op grond van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) zijn vanaf 1 januari 2016 verplicht om een ernstig datalek direct te melden aan de Autoriteit Persoonsgegevens.

Lees ook>> Dé bouwstenen voor een succesvolle privacy strategie. Handige tips rondom de privacy strategie binnen organisaties

Hiertoe is nu het online meldloket geopend. Hier kunnen nieuwe meldingen worden aangemaakt, maar ook bestaande worden aangepast of ingetrokken. Verder is er achtergrondinformatie en de richtsnoer rondom het melden van datalekken te vinden.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.