Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Veiligheid

Nieuws 906 bekeken

Pinnen in bus en tram in Amsterdam

Het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB installeert vanaf september pinautomaten in alle bussen en trams. Als het aanslaat bij passagiers, hoopt de vervoerder volgend jaar het contant geld af te schaffen in de bussen en trams.

Dat meldde GVB donderdag.

De pinautomaten moeten de veiligheid van bestuurders en conducteurs verbeteren. De afgelopen maanden kregen buschauffeurs van het GVB zes keer te maken met een overval. Ook werd een beveiliger overvallen die was ingehuurd om een buschauffeur te beschermen. Daarnaast is het pinnen sneller voor reizigers, want het voorkomt oponthoud bij de haltes.

In totaal gaat het om 550 pinapparaten, verdeeld over ongeveer tweehonderd bussen en tweehonderd trams.

anp

Of registreer je om te kunnen reageren.