Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in

Nieuws 1166 bekeken

Amsterdam vangt miljoenen meer parkeergeld

De gemeente Amsterdam heeft in 2015 de inkomsten uit parkeergelden met 22 miljoen euro zien stijgen tot 190,3 miljoen euro

Volgens de gemeente is de stijging aan inkomsten vooral te danken aan een toename van het aantal bezoekers, efficiëntere handhaving en meer opbrengsten door een nieuw vergunningenbeleid. Daarnaast groeide ook het aantal betalingen met 7,9 miljoen euro. In Het Parool zegt een woordvoerster van de gemeente: 'Ongeveer alle parkeerplekken worden tegenwoordig wel gecontroleerd op een dag. Waar je voorheen nog weleens een gokje kon wagen, is dat nu niet meer het geval'.

Waar eerst elk stadsdeel zelf de tarieven bepaalde zijn deze in het nieuwe vergunningenbeleid meer gelijkgetrokken, waardoor er meer uniformiteit is in gebieden met eenzelfde soort parkeerdruk.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.