Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Veiligheid

Nieuws 1827 bekeken

Nederlandse steden in top-5 drugsgebruik Europa

Nederlandse steden staan opnieuw in de Europese Top-5 wat betreft drugsgebruik.

Dit blijkt uit een vandaag gepubliceerd rapport van het EMCDDA, het Europese agentschap voor verdovende middelen. Evenals in voorgaande jaren werd het afvalwater in de steden onderzocht op sporen van drugs.

In Nederland werd het onderzoek gedaan in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven. MDMA, cannabis en cocaïne scoren hoog in de steden. Cocaïne en xtc scoren hoog bij weekendgebruikers. Het laatste is -blijkens het onderzoek- bezig aan een comeback.

In de omgeving Eindhoven zijn de restanten van amfetamine het hoogst, wat waarschijnlijk ook verklaarbaar is door het dumpen van drugsafval in de regio. Amsterdam streeft qua gebruik de andere twee steden voorbij met cocaïnegebruik.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.