Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Veiligheid

Nieuws 1292 bekeken

Bestuurders laten beveiligingsfonds ongemoeid

Burgemeesters, wethouders en raadsleden hebben nog geen gebruik gemaakt van het speciale fonds voor hun beveiliging. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken laten weten.

Het fonds is in november ingesteld door minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken. Dat gebeurde nadat het aantal bedreigingen van lokale politici was toegenomen, door de discussie over de opvang van vluchtelingen in de gemeenten. Het fonds moet voorkomen dat de gemeenten in financiële problemen komen door de kosten van beveiligingsmaatregelen.

Het was toen nog niet duidelijk hoe veel geld er moest komen in het potje. ,,We gaan kijken wat nodig is'', zei Plasterk. Volgens zijn ministerie zijn er echter ruim een half jaar later nog ,,geen aanvragen van gemeenten, bestuurders of politici ontvangen''.

anp

Of registreer je om te kunnen reageren.