Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Veiligheid

Nieuws 1290 bekeken

Samenwerking vergroot pakkans busovervallers

26 Burgemeesters in Brabant, de politie, het OM, en busbedrijf Arriva gaan actief gegevens uitwisselen om de veiligheid in bussen in Brabant te vergroten.

Donderdag gaven zij hun goedkeuring aan het plan, meldt het Brabants Dagblad.

Dit plan maakt het mogelijk om politiegegevens over daders, van bijvoorbeeld busovervallen, uit te wisselen tussen alle partijen, om deze daders te kunnen opsporen. Hiervoor wordt één contactfunctionaris aangewezen die via korte lijnen werkt.

Geldloze bussen
Burgemeester Peter Noordanus van Tilburg: "De impact van gewelddadige incidenten in de bus op chauffeurs en passagiers is groot. Met deze samenwerking kunnen we het geweld in en rond het openbaar vervoer beter aanpakken."

Eerder deze maand startte Arriva een proef met pinnen in de bussen als opmaat naar de geldloze bus, die geen contant geld meer accepteert. Doel is de bussen veiliger maken voor buschauffeurs, die in korte tijd meerdere busovervallen te verduren kregen. Vanaf oktober is contant betalen na 19.00 uur niet meer mogelijk, en in 2018 is het helemaal niet meer mogelijk.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.