Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Veiligheid

Nieuws 3404 bekeken

Den Haag: avondklok voor Pokemon Go

De gemeente Den Haag wil de overlast op Kijkduin door Pokémon GO-spelers beperken.

De gemeente heeft de makers van smartphonegame Pokémon Go verzocht om minder monsters in Kijkduin te laten verschijnen. Als het aan de gemeente ligt wordt het gebied 's avonds zelfs helemaal monster vrij. "Want vooral in de avond loopt de overlast voor omwonenden de spuigaten uit', aldus een woordvoerder van de gemeente tegen Omroep West.

Ook wil de gemeente dat Pokémon niet langer verschijnen in het duingebied rondom Kijkduin. "We willen dat Pokémonjagers uit het beschermde gebied wegblijven, zodat ze het niet beschadigen." De afgelopen tijd werd er geklaagd over overlast, vooral door omwonenden en strandgangers. De ondernemersvereniging in Kijkduin is wel enthousiast over de komst van de vele Pokémonjagers.

Vorige week plaatste de gemeente nota bene zelf een Pikachupaal en riep Kijkduin uit tot Pokémonhoofdstad van Nederland, op verzoek van D66. De gemeente zet nu extra handhavers in om de Pokémonspelers in het gareel te houden.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.