Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Veiligheid

Nieuws 1377 bekeken 1 reactie

Meer agressiemeldingen ambtenaren

Het aantal meldingen van agressie tegen gemeenteambtenaren in Breda is in 2015 een kwart hoger dan het voorgaande jaar.

De stijging komt onder meer door een training die de ambtenaren hebben gevolgd hoe om te gaan met agressie, meldt een woordvoerder van de gemeente in BN de Stem.

In 2015 gaat het om 111 meldingen van agressie tegenover 88 meldingen in 2014. Wel waren er in 2015 minder aangiften van ambtenaren over agressie op de werkvloer. Incidenten worden altijd gemeld, maar alleen bij fysiek geweld vindt aangifte plaats. Bij andere voorvallen hangt dat af van de aard of ernst van het incident. Dit blijkt uit het jaarverslag agressiemeldingen en integriteitsschendingen dat gemeente Breda ieder jaar naar buiten brengt.

Veilig gevoel
In het jaarverslag vragen de vertrouwenspersonen van de gemeente aandacht voor het gevoel van veiligheid binnen de organisatie. Vorig jaar behandelde de vertrouwenscommissie vijftien meldingen die volgens de gemeentewoordvoerder eerder te maken hadden met (dreigende) arbeidsconflicten dan met grensoverschrijdende gedrag van collega's of leidinggevenden zelf. De gemeente verklaart dit als mogelijk gevolg van veranderingen binnen de organisatie en de angst van medewerkers om hun baan te verliezen.

redactie

Eén reactie

  • PV Vreeke

    Niet vaker bedreigd, wel vaker gemeld. Ook aandacht gevraagd voor interne agressie. Allebei goede ontwikkelingen in de aanpak agressiepreventie.

Of registreer je om te kunnen reageren.