Actualiteitendag VIND Burgerzaken 2018 | Programma

Dinsdag 11 december 2018, Hotel van der Valk, Utrecht

Home | Programma | Informatie | Inschrijven

Uw docenten:

Henk Vat, Docent burgerlijke stand en internationaal privaatrecht voor burgerzaken, redactielid VIND Burgerzaken

Léon Evers, Docent (internationaal) personen- en familierecht voor burgerzaken, Bestuurslid NVVB, Lid van de Commissie van Advies, redactielid VIND burgerzaken

09.30u

Ontvangst met koffie en thee

10.00u

Echtscheidingen

• Wat is nodig aan documenten?
  • Hoe stellen we vast wanneer de beschikking in kracht van gewijsde is gegaan?

10.45u

Erkenning

• Onder andere met betrekking tot toestemming uit het buitenland; kan dat met een onderhandse toestemming of moet dat anders geregeld worden ook in verband met een eventuele naamskeuze?

11.30u

11.45u

Huwelijk

• Bigame huwelijken en de afstamming van kinderen geboren uit deze huwelijken
  • Huwelijken en gps die dat niet zijn hoe er in de praktijk mee omgegaan wordt
  • Huwelijk, geen documenten, dan maar eed in de trouwzaal?
  • Naam gehuwde vrouw

12.30u

13.15u

Sdu burgerzaken en prijsuitreiking ‘Beste ambtenaar Burgerzaken’

13.45u

Huwelijkse voorwaarden bij de ABS, digitale geboorte aangifte

• Toekomstige wijzigingen en andere ontwikkelingen

14.15u

Diverse relevante onderwerpen

• Brondocumenten en legalisatie (ons en Nederland wereldwijd); welke vertaling accepteren we wel en welke niet?
  • Onjuist of dubbel opgemaakte akte; wat doen we ermee?

14.30u

14.45u

Vervolg diverse relevante onderwerpen

• Heeft de ABS discretionaire bevoegdheid?
  • Hoe registreren we ook met IPR-regels de afstamming en naam van het kind geboren uit het huwelijk van 2 vrouwen?

15.00u

Behandeling ingebrachte casussen

Deelnemers aan de Actualiteitendag VIND Burgerzaken hebben de mogelijkheid een casus in te brengen die door de docenten behandeld zal worden.

16.00u

Afsluiting

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.