Amsterdam blijft erbij: kunstgras is veilig

De gemeente Amsterdam zegt dat er geen aanleiding is om het eerder gegeven gezondheidsadvies over kunstgrasvelden die zijn ingestrooid met rubbergranulaat bij te stellen. Dit in verband met onrust die opnieuw ontstond na een nieuwe uitzending van Zembla over de veiligheid van kunstgrasvelden.

Na deze uitzending heeft de gemeente Amsterdam opnieuw contact gezocht met het ministerie van VWS, het RIVM, de KNVB en de GGD. “Deze partijen zijn van mening dat er geen aanleiding is om het eerder gegeven gezondheidsadvies bij te stellen. Amsterdam volgt het advies van deze partijen die aangeven dat het sporten op kunstgras ingestrooid met rubbergranulaat veilig en verantwoord is.”

Zoeken naar alternatieven

Bezorgde burgers worden doorverwezen naar GGD, KNVB en RIVM. De gemeente geeft aan in samenspraak met andere gemeenten en experts wel te blijven zoeken naar alternatieven. Het gaat dan om natuurlijke producten als kurk en producten die aan de consumentennorm voldoen (TPE en EPDM). Daarnaast worden de onderhoudsmaatregelen op de kunstgrasvelden aangepast.

Redactie Gemeente.nu

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.