Almere houdt rekening met aanslagen

De gemeente Almere bereidt zich voor op aanslagen tijdens de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade in 2022.

In de uitgewerkte plannen heeft de gemeente een half miljoen euro extra opgenomen om een veiligheidsplan te maken. Dat extra bedrag is nodig omdat de risico’s omtrent evenementen is veranderd, zegt wethouder Tjeerd Herrema in een interview met Omroep Flevoland

“Op internationale events gebeuren dit soort dingen. Er komen natuurlijk ook veel internationale gasten, ook regeringsleiders. De wereld verandert en de risico’s nemen toe. Je moet helaas tegenwoordig ook goed nadenken over hoe je dit soort evenementen veilig houdt.”