Gratis wifi op Haagse en Utrechtse pleinen

In het kader van gastvrijheid zijn vijf pleinen voorzien van gratis wifi voor een ieder.

De gemeente Utrecht op het Neude het gratis wifi in werking gesteld. Begin volgende week zal publiek wifi ook op drie andere pleinen in de stad gerealiseerd zijn (Vredenburg, Stadhuisplein en Domplein). Deze pilot, die tot eind van het jaar loopt, betekent een eerste stap om in Utrecht gratis publiek wifi te realiseren in de binnenstad.

De pilot wordt gezien als een leer- en ervaarperiode die inzicht geeft in het feitelijke gebruik door bezoekers, bedrijven, ondernemers, studenten en evenementenorganisaties. De afdeling economische zaken van de gemeente Utrecht heeft samen met het Centrum Management Utrecht (CMU) de pilot ontwikkeld, waarbij de technische uitvoering in handen lag van het Utrechtse bedrijf Wifives.

Den Haag was op hetzelfde idee gekomen. De gemeente houdt het daar bij één locatie: het Plein.