Midden-Drenthe gaat 5 cent te ver

De gemeente heeft aangekondigd de toerismebelasting met vijf cent te verhogen.

Volgens belangenvereniging RECRON is het plafond van de belastingdruk daarmee echt bereikt. Petra Ellens, regiomanager Drenthe van RECRON: “We zien dat de gemeente meent dat zij ongestraft elk jaar het tarief kunnen verhogen met 5 cent. Dit gaat echt de verkeerde kant op, nu merken ondernemers al dat er minder overnachtingen worden geboekt.”

Midden-Drenthe is van plan het tarief van 1,20 euro per persoon per nacht naar 1,25 euro per persoon per nacht brengen te verhogen. Deze verhoging van 4% is dus tegen het zere been ondernemers die overnachtingen aanbieden.

“De marges die de ondernemer zelf nodig heeft om een gezond bedrijf te houden en nieuwe investeringen te doen om bij de tijd te blijven worden nu door de gemeente opgesoupeerd. Korte termijn denken bij de gemeente leidt tot lege campings en minder omzet bij horeca, bakker en supermarkt in het dorp. De gast kan zijn euro immers maar één keer uitgeven en de gemeente staat vooraan om te vangen.