400.000 Spookburgers, 10 miljoen fraude

Nederland telt zo'n 400.000 zogenoemde spookburgers, inwoners waarvan de overheid het adres niet kent.

Een groot deel van deze spookburgers gebruikt zijn onzichtbaarheid om te frauderen. Overheid en bedrijfsleven lopen daardoor jaarlijks meer dan 100 miljoen euro mis, blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

Doordat mensen nergens te vinden zijn, lopen instanties als de Belastingdienst miljoenen mis. Amsterdam spant de kroon: in de gemeentelijke administratie staan zo'n 80.000 mensen die met de noorderzon zijn vertrokken.

Volgens het onderzoek van lopen overheid en bedrijfsleven elk jaar ruim 100 miljoen euro mis doordat ze rekeningen niet kunnen innen van mensen die spoorloos zijn. Zo zijn voor de Belastingdienst ongeveer 40.000 mensen onvindbaar die nog rekeningen hebben openstaan. Het grootste deel van de vorderingen heeft overigens betrekking op bedrijven.

Op de lijst met meeste spookburgers staat Rotterdam op plek twee met 47.000 inwoners waarvan het adres niet bekend is. Den Haag heeft er 40.000, Utrecht 8000 en Groningen 7000. De lijst met alle spookburgers per gemeente is op de site van RTL te vinden.

Zo worden burgers spookburgers >>

1. Hasan Hayri Ozkilic op

De oplossing:

– Wie onbekend uitgeschreven is direct moet alles stop gezet worden zolas uitkering, salaris! ,verzekeringen, subsidies en toeslagen, huurhuis terug naar corporatie.Geen eerste hulp in het ziekenhuis.Geen werk of uitkering aanbieden.

Wie wilt zich inschrijven (als straf) tot zes maanden wachten zodat hij bovengenoemde punten gebruik kan maken.

Als je niet hard aanpakt dan zullen nog meer mensen zich onbekend uit laten schrijven.

Wij moeten gewoon aanpakken. Niet meer wachten. Heb jij medelijden met dit soort mensen ? Dan moet je niet zeiken.