53% voor hoofddoekverbod gemeentehuis

Een kleine meerderheid van door Peil.nl ondervraagde Nederlanders vindt dat ambtenaren in functie geen hoofddoek mogen dragen. Vier op de tien respondenten vindt dat alle religieuze symbolen uit het gemeentehuis moeten verdwijnen.

De scheiding van kerk en staat. Volgens Kamerlid Jeanine Hennis-Plasschaert

van de VVD gaat het om deze discussie, liet zij onlangs tijdens een interview

weten. Als reactie op de stelling dat religieuze symbolen geen plaats moeten hebben

in gemeentehuizen verscheen raadslid Werner Toonk (foto) van de VVD in Amsterdam met

een hoofddoek in de gemeenteraad.

Net als het raadslid vindt 43 procent van de ondervraagden

dat het dragen van dit soort symbolen door baliemedewerkers geen probleem is. Als het gaat

om het dragen van hoofdddoekjes op scholen en universiteiten zijn de percentages

voor- en tegenstanders bijna gelijk.

7 reacties

1. Wat een vreemde sentimenten leven er tegenwoordig. Laat mensen gewoon hun geloof uitdragen zoals ze willen. De grens van gezichtsuitdrukkingen kunnen zien heeft nog een inhoudelijke betekenis maar of iemand nou een kruisje draagt of een hoofddoekje. Lekker boeiend, dit is gewoon pesten van mensen.

2. Alwin van Bussel op

Als men de hoofddoekt verbied moet men ook de toga het koord het kruis en andere sieraden die geloof uitdragen zoals de zegelring bij bisschoppen verbieden.
    Gelijke monniken gelijke kappen .
    P/s Ik ben geen voorstander van de hoofddoek.
    Maar laat iedereen in zijn waarde.