Enschede: Tonnen extra kwijt aan scootmobiels

In het eerste kwartaal was Enschede al 300.000 euro meer kwijt dan gedacht. Mensen rennen naar de gemeente voor een scootmobiel.

Vanwaar deze run op de scootmobiels? Eind vorig jaar

discussieerde de gemeenteraad over het mogelijke invoeren van een eigen

bijdrage voor het vervoersmiddel. Gemiddeld subsidieert de gemeente circa

drieduizend scootmobiels per jaar. Verder biedt Enschede gratis

onderhoudsbeurten en rijtrainingen aan.

Het kost jaarlijks 35 miljoen euro, de thuiszorg en hulpmiddelen zoals

de scootmobiels, aanpassingen van woningen en rolstoelen. De bedoeling was de

regelingen te versoberen. Dat is niet gelukt. De begroting van 2010 is met ruim

een ton overschreden.

1. Anna Vuister op

Net als voor de rollator zou er meer controle moeten zijn op ons inkomen.
    En controle op de leveranciers.
    Mijn rollator mankeerde een kleinigheid en Harting Bank Utrecht wilde mij meteen een nieuwe verstrekken. Omdat ik toch niet hoefde te betalen. Dat heb ik geweigerd en ik gebruik mijn lichtgewicht rollater nog steeds na een eenvoudige
    reparatie bij mij thuis.
    Vriendelijke groet Anna M.G.Vuister

2. Toet Toet op

Maak je niet druk. Roosendaal geeft 14 miljoen aan RBC. En in Rotterdam gaan er weer miljoenen naar de nieuw kuip en zitten er al miljoenen in de club. Zo ook in andere gemeente, landelijke hebben we hier over 80 miljoen. Laat die rolstoelen lekker rijden en los eerst de andere problemen maar op.

3. Mijn rolstoel op

Ik kan niet lopen en heb daarom een scooter. Inmiddels heb ik er een aanhanger achter, want sta op de markt met de handel van mijn man. We hebben er een 4 X 4 scooter van gemaakt, want ik woon namelijk op een boerderij en bleef steeds vast zitten op het land tijdens het halen van de koeien. De accu is wel een probleem, want deze gaat na 4 uur leeg. Dus hebben we een zwaardere accu besteld met een dubbellader. Volgend jaar gaan we op vakantie en heb een vouwwagen gekocht. We gaan via de route soleil scooteren. Ik wil de gemeente bedanken voor al haar hulp.