Gemeenten willen bezuinigen op seksuele voorlichting

De GGD Midden-Nederland stopt volgend jaar waarschijnlijk met het geven van seksuele voorlichting op scholen.

Het is een van de maatregelen die gemeenten willen nemen om de komende jaren ruim 1 miljoen te bezuinigen bij de afdeling.

Meer dan 500 scholen in 25 gemeenten maken kunnen nu gebruik van de seksuele voorlichting van de GGD. Behalve op voorlichting willen de gemeenten ook korten op onder meer de bestrijding van tuberculose en infectieziekten.

Het gaat om bezuinigingen op wettelijk verplichte taken stelt de GGD in een intern document. Volgende week wordt een besluit genomen over de voorgenomen bezuinigingen