Lelystad kan ambtenaren niet ontslaan

Tientallen ambtenaren hebben niets te doen, volgens het college in Lelystad. Toch blijven ze in dienst.

Het ontslaan van de boventallige ambtenaren zou prijziger zijn, melden burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. Verder is met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten afgesproken dat er geen gedwongen ontslagen zouden vallen in de gemeenten, meldt Omroep Flevoland. Voor de ambtenaren wordt ander werk gezocht.

Door het uitblijven van de ontslagen, moet Lelystad 2,7 miljoen extra bezuinigen op de huidige besparingsoperatie.

1. J.Burema op

Gelijkbehandelen in geen voorkeursrecht geven want dan is de hek van de dam in kan iedere op deze manier op de Gemeenschapsteren via WVR.Daarom heb je zo grote tweedeling al jaren in Nederland.

2. Titia Lont op

Bied ze een loopbaantraject en laat ze elders op pro deo basis werkervaring opdoen. Zorg dat ze hierdoor snel uitstromen naar een andere baan.