PvdA door gemeenteraadsverkiezingen ook financieel verlies

De PvdA betaalde ruim € 2,5 miljoen aan campagnes rond de gemeenteraadsverkiezingen en de verkiezingen voor het Europees Parlement. Door het forse verlies in die verkiezingen is de campagnekas van de partij inmiddels leeg

Dit blijkt uit berekeningen die het Financieele Dagblad jaarlijks maakt op basis van de jaarrekeningen van de politieke partijen die zijn vertegenwoordigd in de Tweede Kamer.  In 2014 was D66 nummer de nummer 2 met campagne-uitgaven (€ 1,9 miljoen) gevolgd door de VVD (€ 1,8 miljoen).

Minder wethouders, minder afdracht partijkas

Het grote verlies in de gemeenteraadsverkiezingen heeft voor de PvdA ook gevolgen voor de ‘lopende’ partijkas. De partij levert een stuk minder wethouders. Daar deze een deel van hun vergoeding afdragen aan de partijkas liepen die inkomsten in 2014 ook al flink terug.

De PvdA, VVD, D66 en Partij voor de Dieren leden over 2014 verlies. CDA, Groen Links, ChristenUnie, SGP en 50 Plus konden het jaar positief afsluiten. De SP had de jaarrekening niet op tijd klaar en de PVV maakt geen cijfers openbaar

Via: Financieele Dagblad