Sombere cijfers voor Utrechtse Heuvelrug

Een negatief saldo van 2,3 miljoen euro over 2010. De plannen die op stapel liggen, pakken duurder uit dan begroot en zijn waarschijnlijk niet uit te voeren. De gemeente Utrechtse Heuvelrug staat er niet goed voor.

De gemeente heeft daarbij vanaf 2018 ruim één miljoen euro

meer nodig voor onderwijshuisvesting. Verder hangt aan de herstructurering van

het stationsgebied een zware prijskaart. Ook het vervangen van de riolering een

grote kostenpost zijn, maar dit wordt doorberekend in de heffing. De gemeente

verwacht tussen 2012 en 2015 jaarlijks rond de twee miljoen euro minder te

krijgen van het Rijk.

Keuzen

Tijd voor actie, vindt het college van Utrechtse Heuvelrug. Eerst moeten

de inkomsten helder zijn, volgens wethouder Financiën Bert Homan. Vervolgens moet worden

bepaald voor welke taken minder budget is. Er komt nog een kadernota met

concrete plannen.

1. Bert Homan, Wethouder Utrechtse Heuvelrug op

Jammer van een dergelijke reactie. Ik heb als wethouder ervaringen in diverse Fusie Gemeenten, en keer op keer bleek dat de Geeemten er veel beter van werden. Maar vooral ook de inwoners en daar doen we het voor.
    Het is niet zo dat de fusie de boosdoener is, maar eerder de onmogelijkheid van kleinere Gemeenten om het hoofd goed en toekomst vast boven water te houden.
    een fusie kan heel nuttig zijn om de steeds zwaardere taken van de Gemeente goed te kunnen blijven uitoefenen.
    Helaas heb ik moeten ervaren dat bezwaarmaker tegen fusies zich vooral bevinden onder Bestuurders/Politici die bang zijn voor hun baantje en onder zwart kijkers die zich niet diep genoeg inlezen in de problematiek van kleine Gemeenten.

2. Wan beleid is ook prima te fuseren, zo blijkt hier sterk.
    Gemeente driebergen heeft het octrooi op geld stuk slaan en de burger in de kou te laten staan.

Als je als oudere of minder mobiel persoon iets nodig hebt wordt je vrolijk van het kastje naar de muur gestuurd.
    Probeer maar eens een id-kaart te vervangen, gaat u maar naar doorn. De week daarop moet je natuurlijk ??k weer daar heen.

En toch is het knap, 3 ambtenaren stapels op 1 hoop gooien, minder doen maar wel meer vreten.

Dat is de gemeente fusie in de heuvelrug.

3. @Bert Homan, Wethouder Utrechtse Heuvelrug | 09-05-2011
    U kunt gewiekst de zwarte piet naar de z.g.n baantjesjagende collega’s en zich niet in materie verdiepende zwartkijkers toespelen. Maar ondertussen gaat u als een even volleerde zelf publiekmanipulerende politicus niet in op de argumenten. Maar ik zal ook wel bij uw “zwartkijkers” horen nietwaar? Volgens mij heeft u met vele van uw collega’s nog steeds niet door wat er bij de burgers gaande is. Maar dat verwacht ik ook niet. Prettige dag verder.