Tholen wil nog meer besparen op ambtenarij

De gemeente heeft een bezuiniging van 800.000 euro bijna rond, maar Tholen wil toch nog wat meer besparen op de eigen organisatie.

Om dit te bereiken wordt gedacht aan minder salarisverhogingen

en het minder snel opwaarderen van functies. Het voorstel nog meer te

bezuinigen op de ambtenarij komt van de lokale fractie van de PvdA. Fractievoorzitter

Jan Heshof wil overigens niet gaan morrelen aan bestaande rechten.

Halvering

Heshof wil vooral in de extra’s snijden. Er moet immers fors

bezuinigd worden in Tholen. In de kadernota is voor 2012 al 125.000 euro

ingeboekt voor de aanpassingen van salarissen, wat oploopt tot 30.000 in 2015. De

PvdA wilde dit halveren, maar dat ging het college te ver. Die 125.000 euro voor

2012 blijft staan. Tijdens de jaren daarna wordt het bedrag alsnog gehalveerd.

Tholen schrapt tien voltijdsbanen, waarvan er reeds zeven zijn verdwenen.

Dit dan weer wel zonder gedwongen ontslagen.

1. Beste Heshoff,

Uit ervaring kan ik spreken, en ik bied u aan:
    – uw ervaren personeel gaat lopen, omdat ze bij de buren een schaal (of2) erbij kunnen krijgen.
    – uw wordt een opleindingsgemeente, omdat uw personeel bij de buren meer kan verdienen en dat gaan ze ook doen, kan ik u verzekeren, als papiertje binnen is gaan ze lopen, immers zal u vast niet in het contarct opnemen dat ze een tijdje voor het papiertje moeten bliujven
    -uw kunt niet meer terugvallen op kennis van het gebied, omdat je ervaren personeel wegloopt.
    – alleen de mensen die nergens anders aan de bak kunnen zullen bij u blijven, dus de motivatie is ver te zoeken.
    – u zult meer externen in moeten huren (maar daar zit u niet mee, want dat komt uit een ander potje).
    – oo ja, en als laatste, u levert zelf ook loon in (zal wel niet)
    – u neemt zelf ook genoegen met minder, ik bedoel u levert ook salaris in, of heeft u een smoes bedacht waarom dat niet hoeft.
    – oo ja en de bonus, die u geeft aan de gemeentesecretaris, die krijgen alle ambtenaren nu ook, of is hij de enige die een bonus krijgt…

ik wens u succes en wijsheid toe, 1 ding besef ik wel, ik zal niet gaan werken in de gemeente Tholen, want gewardeerd wordt je niet.

2. Beste ambtenaar van 14.25 uur.
    Wees niet bang dat Tholen u zal aannemen. De frustratie druipt er bij u vanaf. Uw taalvaardigheid is zwaar onvoldoende. U komt echt niet door de selectie.

Was getekend,
    Een ambtenaar met bijna 42 dienstjaren en een leven vol uitdagingen voor zich.

3. Thoolse Poolse bewoner op

Genesis 42 jaar vs ambtenaar 14:25. Tholen gaat Griekenland helpen. Goed idee, want zit volgende week drie weken op Ibiza. Genesis een pientere ambtenaar, welke vooruit kijkt. Heeft wel 42 jaar in zitten kakken en vertoeft nu op wachtgeld. Zeker een camper gekocht voor een rondreis de komende 4 jaren. Tijd zat toch. 14:25 over, receptieniste bij de sociale dienst zet zijn toekomst klaar.

Gregor Sledvina