Wethouder weg om reorganisatie ambtenarij

De Beverwijkse wethouder Maarten Dijkshoorn van de PvdA stopt per direct met zijn werk voor de gemeente. Zijn reden: de gemeenteraad weigert een reorganisatie van de ambtenarij.

Dat laat de wethouder weten in een brief aan de raad. De

ambtelijke organisatie is een rommeltje, volgens Dijkhoorn. De ambtenaren

leveren broddelwerk en de wethouder krijgt de kritiek voor hun falen.

Dijkshoorn kwam met een reorganisatieplan. Daarmee zou de kwaliteit van

het werk in Beverwijk moeten verbeteren, maar de gemeenteraad stemde tegen dit

plan, vooral omdat het twee miljoen euro zou kosten. Daarom stapt hij op. Zo

kan hij niet werken. De lokale fractie van de PvdA zoekt momenteel een

opvolger.

1. Robert Noorlander op

Misschien werken de Beverwijkse ambtenaren slecht, dat kan ik niet beoordelen. Maar een reorganisatie als oplossing? Ga eerst de mensen serieus op hun taken en verantwoordelijkheden aanspreken. Ontsla misschien enkele mensen of plaats er een paar over. Maar een echte reorganisatie slokt zoveel energie op van het personeel dat de kwaliteit voorlopig niet zal verbetern. Het is meer cultuur dan organisatieschema, denk ik.

2. Peter van der nol op

Ik begrijp niet waarom de wethouder weg loop hij is lid van de PVDA dat betekend toch werk behouden en niet ambtenaar en ontslaan. Dus lees je partijprogramma nog eens door dan kan je op je besluit terug komen.