125 Miljoen euro voor glasvezel in gemeenten

Reggefiber krijgt een lening van 125 miljoen euro van de Europese Investeringsbank om het glasvezelnetwerk in Nederland uit te breiden.

Reggefiber wil 50 gemeenten op zijn glasvezel aansluiten.

Met het geld uit Europa moeten 500.000 Nederlandse huishoudens aangesloten worden op glasvezel. De 125 miljoen euro van de Europese Investeringsbank wordt nog eens verdubbeld naar 250 miljoen euro door zes commerciële banken.

De KPN-dochter moet het glasvezelnetwerk als voorwaarde wel open stellen voor andere operators. Met de aansluiting van de 50 gemeenten zijn met Europees geld dan in totaal meer dan een miljoen huishoudens voorzien van glasvezel.

De lening aan Reggefiber kent “gunstige voorwaarden” omdat het gaat om een project dat aansluit bij de doelstellingen van het EU-beleid.

1 reactie