Aalsmeers Raadslid plaatste eigen doodsbedreigingen

Gemeenteraadslid Bram Heijstek van Het Aalsmeers Collectief wordt ervan verdacht nep-accounts op social media te hebben aangemaakt waarop hij zelf doodsbedreigingen aan zichzelf plaatste.

De politicus Bram Heijstek van Het Aalsmeers Collectief werd dinsdag door de recherche opgepakt en verhoord. Hij wordt volgens Aalsmeer Vandaag verdacht van identiteitsdiefstal en stalking, meldt De Telegraaf.

Er verschenen het afgelopen jaar onder verschillende namen artikelen in de media waar Heijstek met de dood bedreigd werd. Op Dichtbij een stuk dat zogenaamd was geschreven door Dick Piet, die in het verleden onder meer bij Weekmedia hoofdredacteur is geweest van huis-aan-huis-bladen in Aalsmeer en Amstelveen. “Daarin stond dat het jammer was dat Hitler zijn werk niet had afgemaakt omdat de familie van Bram Heijstek niet was uitgemoord,” aldus Piet tegen Dichtbij.nl . Piet had na een telefoontje met Heijstek al snel het idee dat deze zelf achter het verhaal zat. Naast Piet zijn ook andere raadsleden en organisaties benadeeld door de valse berichten.

Het gemeenteraadslid is inmiddels weer op vrije voeten.