Almere betaalt winkelinrichter ‘standaard tarief’

Voor het inrichten van een duurzaamheidswinkel betaalt de gemeente Almere de Natuur- en Milieufederatie Flevoland (NMFF) jaarlijks ruim 71.000 euro voor twee dagen werk per week van medewerker Vera Dam.

Omgerekend naar vijf dagen werk per week betaalt de gemeente ruim 200.000 euro per jaar voor het werk van Dam, ver boven de Balkenedenorm. Fractiewoordvoerder Toon van Dijk van de PVV in Almere maakt het salaris bekend door een brief van het college aan de raad openbaar te maken.

Het college had de brief liever geheim gehouden. Andere fracties in de raad waren het daarmee eens en vinden dat Van Dijk cum suis het ambtsgeheim schendt. Van Dijk heeft daar geen boodschap aan. Hij stelt dat de geheimhouding nooit officieel is afgesproken. Volgens Omroep Flevoland is een jaarlijkse beloning van 71.000 euro voor twee dagen werk echter marktconform.

NMFF

“Als NMFF hanteren we voor projecten een standaarduurtarief van 97 euro. Het project is gestart op 1 januari 2011 en duurt tot 31 december 2011,” reageert voorzitter Mennobart van Eerden van de natuurfederatie. “De vergoeding die de NMFF voor dit project krijgt is 71.392 euro en is gestort op de bankrekening van de NMFF. Het bestuur is van mening dat de directeur hier volledig integer heeft gehandeld.”

5 reacties

1. 71.000 voor twee dagen betekent is 177.500 per vijf dagen. Terug naar school zou ik zeggen.
    Onduidelijk is of Vera Dam dat geldt ook krijgt (gaat naar de Milieufederatie).
    Kortom het artikel had wel wat duidelijker kunnen zijn.

2. De intro van het bericht meldt dat Almere het bedrag op de rekening van de federatie stort. Het gaat om ruim 71.000 en de omrekening naar een voltijds dienstverband is inclusief BTW.