Ambtenaar Haarlemmermeer van bed gelicht

Een hoge ambtenaar die toezicht moest houden op een onderhoudsbedrijf in de gemeente Haarlemmermeer, en de directeur van het bedrijf, zijn door de Rijksrecherche van hun bed gelicht en vastgezet voor verhoor over een corruptie- en fraudezaak.

Bij de inval is de administratie

van onderhoudsbedrijf De Waterwolf in bezit genomen. De fraude kwam vorig jaar

aan het licht door een publicatie in de IJmuider Courant, waarna de ambtenaar

werd ontslagen.

Het college vroeg Hoffman

bedrijfsrecherche de zaak te onderzoeken. Het bureau gaf het advies de

directeur van het bedrijf te ontslaan en aangifte te doen. De directeur besloot

toen de burgemeester, drie wethouders en de ambtenaar aan te klagen. Vervolgens

kwam de Rijksrecherche erbij.

Het onderzoek van de recherche moet volgens bronnen van de krant in september

zijn afgerond.

1 reactie

1. Er klopt iets inhoudelijk of taalkundig niet helemaal in dit artikel: ‘Hoffman adviseerde de directeur van het bedrijf te ontslaan’ – het onderhoudsbedrijf ? De directeur van een priv?-bedrijf kan door B&W wel worden aangeklaagd, maar niet door hen ontslagen. Ik neem aan dat de ambtenaar bedoeld wordt.

De titel klopt ook niet helemaal, dus, want als de ambtenaar allang ontslagen is, is hij geen ambtenaar meer.