Ambtenaren Gennep hebben ‘gewenste niveau’

Een op de drie ambtenaren in Gennep zou niet goed functioneren. Wethouder Harry van den Bogaert nuanceert dit beeld.

In de Gelderlander zegt de wethouder: “Verreweg

de meerderheid heeft nu het gewenste niveau.” In september 2010 zouden 40

van de 140 medewerkers niet goed functioneren, volgens Van den Bogaert. Dit

bleek uit onderzoek in het kader van een herindeling, die inmiddels is

afgeblazen.

Sommige

van die ambtenaren zijn niet meer in dienst bij de gemeente; anderen zijn

bijgeschoold. De lokale fractie van PvdA stelt dat niet de ambtenarij, maar het

bestuur van de gemeente verantwoordelijk is voor het falen van de organisatie. “Als

blijkt dat bijna 30 procent van de ambtenaren onder de maat presteren, toont

dit alleen aan dat het bestuur van deze gemeente heeft gefaald”, vindt die

partij.

1. Lupo Alberto op

Plotsklaps hebben Gennepse ambtenaren weer het “gewenste” niveau, volgens wethouder Harry van den Bogaert. De grote vraag is natuurlijk “welk niveau wordt door wie gewenst” indien men te maken heeft met een incompetent bestuur en managememt ?
    Feit is dat 14 jaar (!) lang falend bewind van mevr. de Loo als verantwoordelijk burgemeester de oorzaak is van deze beschamende en misselijkmakende vertoning. Opstappen van B&W kan, gezien de huidige status en niveau van het college niet nog meer schade berokkenen aan bestuurlijk functioneren en reputatie van de gemeente Gennep.

2. Ik denk dat Lupo de spijker op z’n kop slaat. Falend bewind van de burgemeester. Zij moet haar verantwoordelijkheid nemen en opstappen. Uithuilen en volledig op nieuw beginnen,

3. Nou Gennep als ik de reacties lees van mijn voorgangers, bent u als gemeente niet oprecht en eerlijk naar de burgers. Foei en B & W direct onder curatele plaatsen. bING erop.