Brandbrief brandweer aan Zeeuwse gemeenten

In een brandbrief aan de Zeeuwse gemeenteraden stelt de Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers (VBV) dat Zeeuwse gemeenteraden verkeerd worden ingelicht door het bestuur van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) over de komende reorganisatie.

Onder meer op het vlak van materieel worden de gemeenteraden verkeerd of onvolledig geïnformeerd, meldt Omroep Zeeland. Dit zou ook gelden voor de zogenaamde ‘opkomsttijden’, welke het bestuur zou willen oprekken volgens de VBV.

Bij monde van woordvoerder Van Vliet laat de VBV weten dat er enkel gesneden wordt in het aantal brandweermannen en niet in overhead, terwijl dit in andere provincies wel is gebeurd.  Volgens de VBV overtreedt de Veiligheidsregio Zeeland de wet en hebben zij dit reeds bij de verantwoordelijke minister aanhangig gemaakt.

Op 9 juli neemt het VRZ-bestuur een beslissing over de plannen.

De brandbrief is hier te lezen.