Burgemeester Hollands Kroon doet aangifte tegen raadslid

Burgemeester Jaap Nawijn van de gemeente Hollands Kroon heeft aangifte gedaan tegen gemeenteraadslid Rob Ravensteijn van Democratie Anders, een lokale partij.

Op de website van de partij en in een brief aan de Wieringer Courant heeft Ravesteijn informatie gegeven over een besloten raadsvergadering. Die vergadering ging over de voordracht van een nieuwe burgemeester, verklaart de gemeente.

De huidige burgemeester Nawijn was indertijd kandidaat. Hij stelt dat het raadslid zijn geheimhoudingsplicht heeft geschonden. Pijnpunt is de mededeling dat Nawijn niet unaniem zou zijn gekozen tot burgemeester, maar door een meerderheidsbesluit. Dat wilde Ravesteijn naar buiten brengen.