Burgemeester zoekt huis; maar niet te duur

De nieuwe burgemeester van de gemeente Zuidplas wordt overspoeld met aanbiedingen voor te dure huizen.

Dat zegt Gert-Jan Kats in een afscheidsinterview voor  de gemeente Liesveld waar hij nu nog burgemeester is.

Kats heeft via Twitter laten weten dat hij zijn huidige huis te koop gezet heeft. Hij zal zich

door de benoeming in de gemeente Zuidplas moeten vestigen. Makelaars

weten zijn brievenbus nu goed te vinden. ‘Huizen van een miljoen euro,

ze hebben blijkbaar geen idee wat een burgemeester verdient’, zegt zijn

vrouw in het interview. Kats begint 15 september als burgemeester in de

gemeente Zuidplas.

Waar de burgemeester neer wil strijken, is nog niet bekend. Hij heeft de

keuze uit huizen in Nieuwerkerk aan den IJssel, Moordrecht,

Zevenhuizen, Moerkapelle en Oud-Verlaat. Voorlopig moet hij eerst zijn

oude huis nog zien kwijt te raken.

Totdat dit gelukt is, pendelt de burgemeester op en neer naar het gemeentehuis van Zuidplas, in Nieuwerkerk aan den IJssel.

1 reactie

1. Het wordt hoog tijd dat die onzinnige en achterhaalde eis dat een burgemeester moet wonen in zijn gemeente, wordt afgeschaft. Het moet voldoende zijn als hij in de buurt woont, zodat hij in geval van nood snel op zijn post kan zijn.