Computervirus legt gemeente Terneuzen plat

Een computervirus zorgt ervoor dat de gemeente Terneuzen op vandaag onbereikbaar is. Er wordt naarstig naar een oplossing gezocht.

Dat laat de gemeente via de eigen website weten. “De gemeente kan momenteel geen gebruik maken van haar computersystemen. Doordat er vanochtend een virus is ontdekt dat schade kan veroorzaken aan de ICT-systemen, heeft de gemeente preventief haar systemen uitgeschakeld.”

Na analyse blijkt dat het probleem veroorzaakt lijkt te zijn door een defect in een van de softwarepakketten. Om dit defect te repareren werkt de gemeente samen met de betreffende softwareleverancier.

De gemeente gaat vanmiddag de diverse systemen herstellen, testen en gaat na of er beschadigingen zijn opgetreden. Voor dit werk heeft de gemeente naar verwachting de hele middag nodig.

Doordat er geen gebruik gemaakt kan worden van de diverse computersystemen is de dienstverlening aan de publieksbalies zeer beperkt. Het uitreiken van bijvoorbeeld reisdocumenten die eerder zijn aangevraagd is wel mogelijk.

Op Twitter laat de gemeente weten: “Het is nog niet bekend hoelang de storing van telefoon en netwerk nog duurt. Er wordt aan gewerkt.” Inmiddels is wel duidelijk dat dat niet voor morgenochtend zal zijn.