Dood Belgische burgemeester waarschijnlijk wraakactie

Burgemeester Alfred Gadenne van de Belgische gemeente Moeskroen is maandagavond om het leven gebracht. Volgens Belgische media gaat het om een wraakactie van de zoon van een ontslagen ambtenaar.

De Waalse krant Sudpresse meldt dat de 18-jarige verdachte de zoon is van een ambtenaar uit Moeskroen die twee jaar geleden is ontslagen. Hij werkte op de dienst bevolking van de gemeente. De man pleegde zelfmoord en zijn zoon zou wraak hebben genomen door de 71-jarige burgemeester te doden.

Alfred Gadenne werd gisteravond op de begraafplaats tegenover zijn huis, die hij ’s avonds altijd afsloot, bruut aangevallen. Zijn keel werd doorgesneden en de Belgische burgmeester overleefde de aanval niet. Gadenne was sinds 2006 burgemeester van Moeskroen.

Reageren is niet mogelijk.

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.