Enschede stapt in open data

Vandaag opent Enschede een digitaal platform met open data voor burgers en bedrijven. “De gemeente streeft naar een zo permanent mogelijke beschikbaarheid van de datasets.”

Landelijk bestaat een dergelijk initiatief al: data.overheid.nl. Ook in Amsterdam is reeds geëxperimenteerd met het gebruik van open data. In Enschede hebben ze gekozen voor drie verschillende sets met data. Het gaat om administratieve datasets, geografische datasets en referenties naar overige datasets.

Bezoekers aan de website, die zich houden aan een licentie, kunnen bijvoorbeeld aan de slag met gegevens over bedrijventerreinen, bestemmingsplannen of een archeologische verwachtingskaart. Het platform is als open source software beschikbaar voor andere gemeenten.