Flevoland schenkt Almere 25 miljoen

De provincie stelt 25 miljoen euro beschikbaar voor Almere. Met dat geld moeten projecten op touw gezet worden die de stad op de kaart zetten. Welke dat worden is nog niet bekend.

Tot 2015 krijgt Almere in totaal 100 miljoen. Het World Trade Centrum en het binnenhalen van de hogeschool Windesheim zijn voorbeelden waar in het verleden geld naar toe is gegaan.

De 25 miljoen euro die nu beschikbaar komt, is bedoeld voor projecten op het gebied van onderwijs, zorg, sport, kunst, cultuur en vrije tijd.