Gedupeerde bewoners Staphorst beginnen klachtenwebsite tegen gemeente

Een groep gedupeerde inwoners van de gemeente Staphorst heeft een website geopend voor tips, klachten en andere ervaringen met de gemeente Staphorst.

De start van de site Rechtvaardigstaphorst volgt op grote onvrede onder de bewoners van Staphorst. In het voorjaar kwam RTV Oost met een serie reportages waaruit bleek dat sommige inwoners consequent worden achtergesteld. De inwoners stonden en staan in hun recht maar werden door de gemeente niet serieus genomen en vaak zelfs voorgelogen en tegengewerkt.

In een geval zouden bestemmingsplankaarten zijn vervalst en het Openbaar Ministerie doet inmiddels onderzoek naar strafbare feiten.

Intern onderzoek

Burgemeester Alssema kondigde een uitgebreid intern onderzoek aan, maar na maanden bleek die uitspraak een farce. Het onderzoek werd gedaan door de gemeentesecretaris zelf, de baas van de ambtenaren, en de gedupeerde inwoners werden nooit betrokken. Ze weten tot op de dag van vandaag niet wat er in het rapport staat, ook omdat Staphorst de uitkomsten in het rapport geheim houdt. Wel heeft de gemeentesecretaris geconcludeerd dat zijn ambtenaren integer zouden hebben gehandeld.

Rechtvaardigheidsgevoel

Op RTVDrenthe vertelt één van de gedupeerden “Na de uitkomsten van het interne onderzoek van de gemeente, twitterden raadsleden en wethouders er lustig op los. Het ging altijd over ons maar was wel steeds bezijden de waarheid en dus niet rechtvaardig. Wij hadden geen podium om ons verhaal te vertellen en zodoende kwamen we op het idee voor een blog”.