Geen automatische registratie dubbele nationaliteit

Dubbele nationaliteiten worden niet meer standaard geregistreerd door de gemeente.

Nu wordt bijvoorbeeld de Marokkaanse nationaliteit automatisch van generatie op generatie doorgegeven. Gemeenten zijn verplicht om die altijd te registreren.

Donner wil nu van iedereen die als Nederlander geboren is, alleen nog de Nederlandse nationaliteit vastleggen. Een tweede nationaliteit wordt alleen nog geregistreerd als iemand op latere leeftijd Nederlander is geworden.

Of de registratie van andere nationaliteiten van Nederlandse baby's straks nog wel kan op verzoek, kan een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken niet zeggen.

De minister legt de nieuwe werkwijze vast in de Wet Basisregistratie Personen, die nu voor advies bij de Raad van State ligt.

Reageren is niet mogelijk.

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.