Gemeente legt burger contactbeperking op

Bij de gemeente Schouwen-Duiveland hebben de ze meer dan genoeg van de stroom telefoontjes en mailtjes van inwoner Peter Lubbers.

Hij mag in het vervolg nog maar met twee ambtenaren contact hebben, omdat hij te veel mails stuurt en te lange gesprekken met ambtenaren voert. Ambtenaren die Lubbers aan de lijn krijgen, hebben de instructie gekregen om binnen 10 seconden het gesprek te beëindigen. “Het contact trekt een erg zware wissel op de ambtelijke organisatie, terwijl het doorgaans weinig tot niets oplevert”, schrijft burgemeester Gerard Rabelink.

De man is een oude bekende van de gemeente. Hij bestookt die al jaren met brieven, telefoontjes en gesprekken aan de balie over onder meer een parkeerplaats bij zijn landgoed.

Lubbers zegt in een reactie gewoon te ambtenaren te blijven bellen. “Ik bel ze gewoon mobiel. Ik heb inmiddels zoveel contacten.”

1 reactie