Gemeente voor rechter om elektrocutie studente

De gemeente Boxtel en een leegstandsbeheersbedrijf staan vandaag voor de rechter. Hen wordt dood door schuld ten laste gelegd na de elektrocutie van een inwoonster.

Een studente werd in januari 2013 geëlektrocuteerd tijdens het douchen in een woning van de gemeente Boxtel. De gemeente wordt als eigenaar van het pand verantwoordelijk gehouden voor het dodelijke ongeluk. De leegstandsbeheerder en de gemeente ontkennen schuld aan de elektrocutie.

Justitie besloot naar aanleiding van een onderzoek om de gemeente Boxtel, als eigenaar van het pand, te vervolgen. Volgens de aanklacht hebben de gemeente en leegstandsbeheerder Camelot onvoldoende zorg gedragen voor de elektrische voorzieningen.

(via Brabants Dagblad)

Reageren is niet mogelijk.

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.