Gemeenten aan de IJssel gaan samenwerken

De gemeenten Krimpen aan den IJssel en Capelle aan den IJssel willen met een samenwerkingsverband starten.

Doel van beide gemeenten is om elkaar te helpen bij de uitvoering van het gemeentelijke takenpakket.

Zowel het Krimpense als het Capelse college heeft hiermee ingestemd, aldus de gemeenten donderdagmiddag in een gezamenlijke verklaring. De buurgemeenten denken dat het bundelen van de krachten onder meer voordelen oplevert op financieel en bestuurlijk gebied.

De colleges zeggen dat samenwerking geen fusie betekent. Vooral onder de bevolking van Krimpen leeft vrees daarvoor, gezien de ophanden zijnde samenvoeging van de vijf andere gemeenten in de Krimpenerwaard.