govroam Wifi bij 50.000 ambtenaren in gebruik

Het bereik van wifi dienst ‘govroam’ is binnen een jaar gestegen tot 50.000 ambtenaren. Onder meer Arnhem, Deventer en Den Haag maken gebruik van de wifi dienst waarmee ze kunnen inloggen op 130 overheidslocaties

In totaal maken 25 overheidsinstellingen gebruik van de wifi service Govroam, afgekort van Government Roaming. De service is inmiddels op meer dan 130 locaties beschikbaar.

Eenmalige inlog, veilig werken

Met de wifi-dienst govroam kan een ambtenaar op elke overheidslocatie draadloos inloggen, veilig en zonder zich steeds opnieuw aan te melden. De groei komt volgens de Stichting Govroam voort uit grote behoefte van overheden om veilig en flexibel te werken en uit de eenvoud van de oplossing (die Govroam biedt red.).

Voor en door de overheid

Door samen te kiezen voor deze standaard beogen Rijk, provincies en gemeenten de toegang tot hun wifi-netwerken te harmoniseren en op een veilige en eenvoudige manier te delen. De techniek is gebaseerd op de open eduroam standaard, een wereldwijd beproefd concept in onderwijs en wetenschap. SURFnet, de initiatiefnemer van eduroam, werkt mee aan govroam.

Inmiddels zijn er ook internationaal zijn govroam-initiatieven gestart in België, Oostenrijk, Slovenië en het Verenigd Koninkrijk. De Nederlandse stichting is voornemens met deze initiatieven samen te werken.

Tot de ‘Founding Partners’ behoren de gemeenten Den Haag, Heerlen, Tilburg, Arnhem, Deventer en Rheden