Groningen wil parlementaire enquête gaswinning

De Provinciale Staten van Groningen roepen de Tweede Kamer op om een parlementaire enquête te houden over gaswinning

Op initiatief van de Partij voor de Dieren (PvdD) hebben de Provinciale Staten van Groningen woensdagavond in meerderheid een motie met deze strekking aangenomen. ‘Het gaat om waarheidsvinding, de onderste steen in dit dossier moet boven’, zei Statenlid Ankie Voerman, meldt RTV Noord.

De oproep wordt gesteund door een ruime meerderheid van de partijen, die wel aangeven dat de enquête niet ten koste moet gaan van het herstelprogramma.

De oproep van Provinciale Staten wordt de komende weken door gedeputeerde Eelco Eikenaar (SP) in Den Haag onder de aandacht gebracht.