Haagse ambtenaar fraudeert met schuldhulp

Een voormalig medewerkster van de gemeente Den Haag wordt verdacht van fraude. Ze loodste Hagenaars met schulden naar een bedrijf, dat hen nog verder in de financiële problemen bracht.

Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente na berichtgeving hierover in het AD.

De vrouw zou zeker elf mensen in de schuldhulpverlening hebben doorgestuurd. De slachtoffers tekenden bij het bedrijf een contract zodat hun inkomsten direct op de rekening van het bedrijf werden gestort. Het bureau moest de schuldhulpverlening afhandelen, maar stak het geld in eigen zak. Het gaat in totaal om ruim 37 duizend euro.

De politie kreeg in september de eerste meldingen binnen over de fraude. Het onderzoek is nog niet afgerond. De gemeente heeft aangifte gedaan tegen de oud-ambtenaar en haar handlanger.

1. Echt iets voor Den Haag op

Zegt al genoeg over de gemeente Den Haag. Lekker de vuile was buitenhangen en de sociaalzwakkeren duperen. Slecht toezicht en gewoon dom ambtenaren. Weg met dat management van deze instelling. Maar goed tja, Den Haag daar zit ook de tweede kamer. Dit artikel verdient geen complimenten, verbindt dit ambtenaren gemeente.nu?