Hennep snuffelen in Den Haag en Rotterdam

Rotterdam en Den Haag, netbeheerder Stedin en de politie hebben een gezamenlijke campagne ontwikkeld tegen hennepteelt. Via ‘Hennepgeurkaart’ worden inwoners voorgelicht.

In enkele wijken Rotterdam en Den haag verspreidt de politie en gemeente huis aan huis 30.000 hennepkaarten. Wie over de vakjes wrijft en daarna aan zijn vingers ruikt, ruikt de geur van hennep.

Via de zogenoemde hennep'geur'kaart willen de partijen de bewoners voorlichten over de gevaren van het zelf telen van hennep en vragen we hulp om de hennepkwekerijen te bestrijden. Dit kan door er niet aan te beginnen of ermee te stoppen óf bij verdachte situaties de politie of Meld Misdaad Anoniem te bellen.

Daarbij wordt uiterrad ook uitgelegd waarom gemeenten en politie de hulp van iedereen inroepen. “Naast het feit dat het verboden is, ontstaan er vaak levensgevaarlijke situaties doordat er geknoeid wordt water- en elektriciteitsaansluitingen. Bovendien hebben de enorme winsten het telen van hennep erg interessant gemaakt voor criminele organisaties. Organisaties die geweld, afpersing en corruptie niet schuwen”, aldus het gezamelijke persbericht.

1 reactie