Marrokaanse vereniging eist 15.000 euro van Rotterdam

De Marokkaanse Vereniging Centrum Noord in Rotterdam eist in een rechtszaak dat deelgemeente Noord nog zeker 15.000 euro aan subsidie overmaakt.

De vereniging moet haar activiteiten staken als de subsidie niet alsnog wordt uitbetaald. De voorzitter van de vereniging zei na afloop van de rechtszaak bij de Raad van State in Den Haag dinsdagochtend dat de vereniging zo niet langer door kan gaan.

De deelgemeente heeft de geldkraan vorig jaar dichtgedraaid, omdat de nieuwe stichting Noord Plus alle activiteiten voor Marokkanen zou overnemen. Maar de fusiebesprekingen liepen stuk en nu zit de Marokkaanse Vereniging Centrum Noord zonder geld. Activiteiten als huiswerkbegeleiding, taallessen en gym voor vrouwen zijn al stopgezet. De vereniging dreigt helemaal te verdwijnen als de subsidiekraan volledig is dichtgedraaid.

De deelgemeente Noord stelt zich op het standpunt dat er te veel verenigingen subsidie kregen en daarom is gekozen om alleen Noord Plus nog te steunen.

Noord Plus

Stichting Noord Plus is sinds 1 januari 2010 ontstaan uit de drie Marokkaanse zelforganisaties: Stichting Samenwerkende Arabische Jongeren (SAJ), Marokkaanse Vereniging Centrum Noord (MVCN) en Marokkaanse Culturele Vereniging Rotterdam (MCVR). De stichting is bezig met de uitvoering van activiteiten op het gebied van talentontwikkeling, opvoedingsondersteuning en ouderenbeleid in de deelgemeente Noord

1. groot gelijk het gaat om de volume

ik ken toevallig de mvcn ze zijn al jaren lang actief bezig
    mijn kinderen hebben daar huiswerkbegeleiding gehad,
    ik vind het jammer dat t stop gezet is.
    erg jammer deelgemeente noord