Provincie moet herindeling Groningen vlottrekken

Het overleg tussen gemeenten in Noord Groningen over de gemeentelijke herindeling is compleet vastgelopen. De provincie wil de zaak nu vlottrekken.

Het overleg in Noord-Groningen over gemeentelijke samenvoeging verkeert in een impasse, omdat veel besturen iets anders willen. Daardoor lijkt de samenvoeging van zeven gemeenten (Delfzijl, Appingedam, Loppersum, Eemsmond, Winsum, Bedum en De Marne) verder weg dan ooit. Dit meldt het Dagblad van het Noorden

Politieke bronnen, melden volgens de krant, dat in overleg met de Noord-Groningse bestuurders een externe deskundige wordt ingeschakeld die met gemeenten en provincie om tafel gaat. Ook andere mogelijkheden dan de fusie van gemeenten zullen worden besproken.